Social responsibility

Angro hecht veel waarde aan een verantwoorde productie en sociale rechtvaardigheid. Onze MVO inspanningen krijgen niet alleen vorm in onze wijze van produceren maar in onze gehele logistieke keten. Iedere dag doen we ons best om nog duurzamer te werken en onze footprint verder te verlagen.

We hechten veel waarde aan een gezonde en verantwoorde productie. Als lid van de BSCI | Amphori committeren wij ons aan de plicht onze leveranciers te controleren op sociaal verantwoord ondernemen beginnende bij de 10 basisprincipes voor een veilige en verantwoorde werkomgeving. Daarnaast produceren we zo veel mogelijk Ok├Âtex gecertificeerd en voorkomen we giftige stoffen in onze eindproducten en benodigde grondstoffen. We proberen steeds meer van onze producten van verantwoorde grondstoffen te maken zoals ons biocotton assortiment. We gebruiken steeds vaker BCI katoen en zetten stappen naar hergebruik van grondstoffen.

Vanaf 2019 werken we in ons hoofdkantoor en onze magazijnen 100% energieneutraal. We hebben 1.500 zonnepanelen, gebruiken uitsluitend LED verlichting en ons pand wordt verwarmd met warmtepompen. Uiteraard rijdt het management grotendeels elektrisch. Het afval uit onze goederenstromen wordt zorgvuldig gescheiden en los aangeboden voor recyling. Onze transportverpakkingen zijn voor 95% gemaakt van gerecycled papier en we proberen zo min mogelijk plastic te gebruiken.

Alle Angro producten voldoen aan de juiste richtlijnen en kenmerken waarop we strak toezien op kwaliteit en normeringen.